X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Alegerile s-au încheiat: Ce urmează

12 iul. 2021,, 07:47   Politică
4747 6

Comisia Electorală Centrală va totaliza rezultatele alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie în cel mult cinci zile de la primirea tuturor proceselor verbale de la secţiile de votare. Ulterior, aceste date vor fi transmise Curţii Constituţionale, care, la rîndul său, are la dispoziţie cinci zile pentru examinarea datelor şi expunerea asupra validării rezultatelor scrutinului şi a mandatelor deputaţilor aleşi.

Acest lucru trebuie să se întîmple după soluţionarea tuturor contestațiilor depuse de concurenţii electorali în decurs de trei zile după adoptarea hotărîrilor CEC.

"Biroul Electoral al secţiei de votare transmite Consiliului Electoral de circumscripţie documentele, materialele electorale nu mai tîrziu de 18 ore după închiderea secţiei de votare. Consiliul Electoral de circumscripţie va prezenta comisiei procesele verbale cu privire la totalizarea alegerilor documentele şi materialele electorale în termen de 48 de ore după închiderea secţiilor de votare", a declarat preşedintele CEC, Dorin Cimil.

Potrivit articolului 63 al Constituţiei, Parlamentul se întruneşte, la convocarea preşedintelui Republicii Moldova, în cel mult 30 de zile de la alegeri. Proiectele de legi sau propunerile legislative înscrise pe ordinea de zi a legislativului precedent vor fi transmise spre examinare noii legislaturi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?