Alegerile parlamentare din 2019 vor fi supuse unei analize

Alegerile parlamentare din 2019 vor fi supuse unei analize

Comisia Electorală Centrală (CEC) va realiza o analiză postelectorală privind scrutinul din 24 februarie şi va veni cu propuneri pentru îmbunătățirea Codului electoral.


Afirmația a fost făcută de președintele CEC, Alina Russu, în cadrul unui interviu oferit în exclusivitate pentru AIS MOLDPRES.


Conform sursei citate, rezultatele acestor alegeri vor fi analizate încă mult timp atît de politicieni, analiști, cît şi de membrii CEC, care vor veni cu propuneri de îmbunătățire a procedurilor aplicate de funcționarii electorali şi cu noi reglementări.


„Ar trebui să tratăm acest subiect cu delicateţe, mai ales pe partea de reglementări, pentru că nu întotdeauna o nouă prevedere poate soluţiona problema. Va fi necesară o analiză profundă şi vom veni cu recomandări pe mai multe subiecte”, a opinat Russu.


Şeful CEC a ţinut să precizeze că niciun concurent electoral nu a cerut anularea scrutinului pe circumscripţia naţională, ci doar pe unele circumscripţii uninominale, iar observatorii internaționali au specificat că neregulile care au avut loc la 24 februarie nu au avut cum influenţa rezultatele finale.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load