COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Alegerile în şapte municipii din țară au fost cîştigate din primul tur

Alegerile în şapte municipii din țară au fost cîştigate din primul tur

Alegerile în şapte municipii din ţară au fost cîştigate din primul tur. Printre acestea se numără Bălţi, Comrat, Cahul, Ungheni, Orhei, Ceadîr-Lunga şi Străşeni.

În patru municipii, peste două săptămîni va fi organizat al doilea tur de scrutinul.

Potrivit datelor preliminare, în municipiul Bălţi, a învins candidatul Partidului Politic Partidul Nostru, Renato Usatîi. Acesta a acumulat 61,93% din voturi, iar contracandidatul său Alexandr Nesterovschi de la Partidul Socialiştilor – 16,21%.

În municipiul Comrat, a învins detaşat, cu 94,58% din sufragii, candidatul PSRM, Serghei Anastasov. Contracandidatul său de la Partidul Politic Şor, Galina Chireacova, a acumulat 5,42% din voturi.

O situaţie similară a fost şi în municipiul Ceadîr-Lunga, unde candidatul PSRM, Anatoli Topal, a acumulat 94,86%. Contracandidatul său de la Partidul Politic Şor, Mihail Mihalcenco, a acumulat 5,14% din voturi.

În municipiul Cahul a învins candidatul independent Nicolae Dandiş, care a obţinut 81,95% din voturi. Candidatul PSRM, Evgheni Osadcenco, a obţinut 11,62% din sufragii, transmite ipn.

Şi în municipiul Orhei alegerile au fost cîştigate din primul tur. Învingător este candidatul Partidului Politic Şor, Pavel Verejanu, care a acumulat 80,03%, iar contracandidatul său de la Blocul ACUM, Tatiana Pănuţă – 7,69%.

În municipiul Ungheni a învins candidatul independent Alexandru Ambros, cu 55,56%, iar candidatul Blocului electoral ACUM, Gheorghe Petic, a acumulat 15,54%.

Municipiul Străşeni a fost cîştigat de candidatul independent Valentina Casian, cu 79,87%. Contracandidatul său de la PDM, Mihail Popa, a acumulat 11,17% din sufragii.

În alte patru municipii, pe 3 noiembrie va avea loc turul doi. În municipiul Chişinău lupta se va da între candidatul PSRM, Ion Ceban, care a acumulat 40,16%, şi candidatul Blocului ACUM, Andrei Năstase, care a obţinut 31,09%.

În municipiul Hînceşti lupta se va da între candidatul Partidului Democrat, Alexandru Botnari, care a acumulat 46,04%, şi candidatul Blocului electoral ACUM, Marcel Petruşan, care obţinut 32,92%.

În municipiul Soroca în turul doi se vor duela candidatul PSRM, Lilia Pilipeţchi, care a acumulat 34,87%, şi candidatul independent, Victor Său, care a obţinut 16,36% din sufragii.

În municipiul Edineţ, vor lupta candidatul independent Constantin Cojocari, care a acumulat 49,24%, şi Vitalei Cuţei de la PSRM, care a adunat 31,24% din voturi.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load