COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Alegerile din 20 octombrie: Ce probleme semnalează autoritățile

Alegerile din 20 octombrie: Ce probleme semnalează autoritățile

Secretarul General al Guvernului, Andrei Spînu, a prezidat prima ședință a grupului de lucru privind coordonarea acțiunilor autorităților centrale pentru asigurarea bunei desfășurări a alegerilor din 20 octombrie.

Grupul de lucru interinstituțional este constituit din membrii Guvernului, secretari de stat ai ministerelor și reprezentanți ai agențiilor din subordinea executivului. Membrii grupului de lucru au analizat problemele ce țin de organizarea scrutinului, atribuțiile ministerelor și organelor competente.

Andrei Spînu a menționat o serie de probleme care reprezintă un impediment în desfășurarea unor alegeri corecte, prezența datelor eronate din listele electorale, finanțarea campaniei, documentarea situațiilor de corupere a alegătorilor, lipsa clarității în listele partidelor politice.


,,Actualul Guvern își dorește ca aceste alegeri să fie cu adevărat libere, corecte, transparente, fără încălcări, în mod special ce ține de finanțarea campaniei electorale, de desfășurarea alegerilor, dar și ziua înaintea acestora. Ne dorim să fim un partener de încredere al Comisiei Electorale Centrale și să avem o colaborare bună în organizarea acestor alegeri”, a declarat Andrei Spînu.

De asemenea, președintele CEC, Dorin Cimil, a prezentat etapa actuală a Planului de acțiuni privind organizarea scrutinului din 20 octombrie și a menționat următoarele probleme: stabilirea numărului de mandate ale consilierilor din raioane, accesul dificil către secțiile de votare și amenajarea acestora, organizarea secțiilor de vot în afara țării, instruirea observatorilor, dar și securizarea paginii web a Comisiei Electorale Centrale.

Grupul de lucru se va convoca la necesitate, la propunerea președintelui sau membrilor Grupului de lucru.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load