X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Alegerile din 11 iulie vor fi monitorizate de 2 436 de observatori

6 iul. 2021,, 10:06   Politică
1760 0

Procesul de acreditare a observatorilor pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie s-a încheiat.

La ședința din 6 iulie a Comisiei Electorale Centrale au fost înregistrați și aprobați ultimii observatori așa încît scrutinul ce urmează va fi monitorizat de peste 2.400 de observatori, transmite Noi.md cu referire la Agora.md.

În total CEC a acreditat 2.436 de observatori pentru ziua alegerilor parlamentare. Dintre aceștia, 1.800 de observatori sînt din țară sau naționali, iar alți 636 de observatori sînt internaționali.

În conformitate cu prevederile cadrului legal, CEC acreditează în calitate de observatori naționali reprezentanți ai asociațiilor obștești calificat din R.Moldova sau reprezentanți ai concurenților electorali și observatori internaționali - reprezentanți ai organizațiilor internaționale, ai guvernelor statelor străine și ai organizațiilor nonguvernamentale din străinătate, precum și experți internaționali în domeniul electoral.

Termenul limită de depunere a cererilor privind acreditarea în calitate de observator pentru alegerile parlamentare anticipate s-a încheiat la 3 iulie.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?