Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Alegerile anticipate ar putea fi amînate, declarație

7 mai. 2021,, 10:31   Politică
4831 12

Liderul Partidului Socialiștilor din Republica Moldova crede că alegerile parlamentare anticipate, programate pentru data de 11 iulie, nu vor avea loc. Iată motivul.

Alegerile parlamentare anticipate ar putea să nu aibă loc pe data de 11 iulie așa cum a anunțat președintele țării, Maia Sandu în decretul semnat după dizolvarea Parlamentului și anunțarea datei alegerilor.

Precizarea a fost făcută de fostul președinte al țării, Igor Dodon în cadrul emisiunii sale din ziua de vineri. Acesta este de părere că actualul președinte al Republicii Moldova s-a grăbit cu data pentru alegerile parlamentare anticipate.

„Alegerile parlamentare anticipate în anul curent sînt inevitabile. Dacă vor avea loc pe 11 iulie sau nu vom vedea. Noi sîntem gata pentru orice dată, dar am mari dubii că se va reuși pe 11 iulie. Rămîn pe poziția că doamna Maia sandu s-a grăbit și a intrat într-o problemă pe care o va conștientiza în timpul apropiat”, a declarat Dodon.

Liderul PSRM își argumentează poziția prin faptul că în cîteva săptămîni va crește din nou numărul cazurilor noi de infectare cu noul tip de coronavirus.


„Acest lucru îl spun specialiștii deja în mod public. Vom vedea ce argumente va avea Maia Sandu cînd cetățenii vor veni la Președinție în fiecare zi să-i amintească președintelui că zilnic mor 100-200 de oameni. Iar de la începutul perioadei electorale pe care a lansat-o șeful statului au murit 1000 sau 2000 de oameni”, a menționat Dodon.

Acesta este de părere că vor fi organizate proteste în regim non-stop. Potrivit lui Dodon, nici bani în bugetul de stat pentru organizarea alegerilor parlamentare anticipate pe data de 11 iulie nu sînt.

„Reecent, Maia Sandu a scris o scrisoare Guvernului prin care a cerut categoric ca toți banii din rezerva de stat să fie alocați pentru desfășurarea alegerilor parlamentare anticipate. Maia Sandu nu are astfel de atribuții. Să scoți banii din rezerva de stat în cazul în care ne putem aștepta la situații excepționale este o mare greșeală”, a mai spus Dodon.

Amintim, președintele Republicii Moldova a semnat decretul de dizolvare a Parlamentului și tot atunci a anunțat data alegerilor parlamentare anticipate. Pentru desfășurarea acestui scrutin, Comisia Electorală Centrală a cerut Guvernului să aloce 125 de milioane de lei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?