Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Alegeri prezidențiale: Contestațiile depuse de Dodon, declarate inadmisibile

24 noi. 2020,, 15:33   Politică
6449 5

Contestațiile depuse de Igor Dodon ce vizau pretinse fraude comise în al doilea tur al scrutinului prezidenţial din 15 noiembrie, au fost declarate inadmisibile de către instanţe.

Prima a fost depusă chiar a doua zi şi făcea trimitere la o presupusă implicare în campania electorală a unor politicieni străini. Este vorba de președintele și prim-ministrul României, precum și șefa formațiunii "Uniunea Creștin Democrată" din Germania. Respectiva plîngere a fost declarată inadmisibilă de către magistraţii Curţii de Apel Chişinău pentru că nu corespunde exigențelor legale.

Completul de judecători precizează că, în cererea sa, Igor Dodon nu a invocat pretenții clare, dar şi pe cine cheamă în instanţă, scrie publika.md.

În cea de-a doua contestaţie, Igor Dodon s-a plîns de faptul că nu li s-a permis alegătorilor din stînga Nistrului să voteze. Aceasta a fost declarată inadmisibilă de către Judecătoria Chişinău cu sediul în sectorul Rîșcani pentru că a fost depusă cu întîrziere şi nu în ziua alegerilor, aşa cum cere legea.

A treia plîngere declarată inadmisibilă de Curtea de Apel se referă la o pretinsă transportare organizată a alegătorilor din diasporă pentru a vota în favoarea candidatului Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu. Două dintre contestaţii, au putut fi atacate, cel tîrziu până în 21 noiembrie, la Curtea Supremă de Justiție.


Șefa serviciului de presă a Președinției, Carmena Sterpu, nu a răspuns la apelurile și mesajele noastre pentru a prezenta poziția lui Igor Dodon în acest caz și dacă a contestat deciziile respective.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?