X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Alegeri prezidențiale: Cîte grupuri de inițiativă au fost înregistrate

10 sep. 2020,, 12:23   Politică
2224 0

Înregistrarea grupurilor de inițiativă pentru susținerea candidaților la funcția de președinte al Republicii Moldova se încheie la 11 septembrie. Astfel, mîine este ultima zi în care Comisia Electorală Centrală mai poate recepționa setul de documente pentru înregistrarea grupurilor de inițiativă.

Pînă la ora actuală, au fost înregistrate 10 grupuri de inițiativă din partea următorilor candidați:

Tudor Deliu – PLDM

Renato Usatîi – Partidul Nostru

Andrei Năstase – Platforma DA


Maia Sandu – PAS

Andrian Candu – Pro-Moldova

Octavian Țîcu – Partidul Unității Naționale

Dorin Chirtoacă – Blocul electoral Unirea

Violeta Ivanov – Partidul Șor

Ion Costaș – candidat independent

Constantin Oboroc – candidat independent

Menționăm că ieri, a fost depus setul de documente pentru înregistrarea grupului de inițiativă în sprijinul lui Igor Dodon, care și-a anunțat oficial candidatura pentru un nou mandat de președinte. Tot ieri, CEC a recepționat documentele pentru înregistrarea grupului de inițiativă din partea Partidului Oamenilor Muncii, pentru candidatul Serghei Toma.

Organul electoral verifică corectitudinea setului de documente și decide asupra înregistrării sau refuzului înregistrării grupurilor de inițiativă în termen de trei zile de la data depunerii.

Totodată, CEC a refuzat înregistrarea grupului de iniţiativă pentru susţinerea candidatului Alexandr Kalinin.

Primii candidați care au depus la CEC și listele cu semnături în susținerea candidaturii lor sînt Andrei Năstase și Renato Usatîi.

Înregistrarea propriu-zisă a candidaților la alegerile prezidențiale se desfășoară în perioada 1 septembrie - 1 octombrie (cel tîrziu cu 30 de zile înaintea alegerilor). CEC verifică listele cu semnături și se expune asupra înregistrării sau neînregistrării candidaților în decursul a 7 zile de la data primirii actelor.

Perioada desfășurării agitației electorale este între 2 octombrie - 30 octombrie inclusiv. Tot la inceputul lui octombrie va fi dat startul dezbaterilor electorale.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?