TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Alegeri noi în unele localități din cauza demisiilor sau decesul unor aleși locali

Alegeri noi în unele localități din cauza demisiilor sau decesul unor aleși locali

Cetățenii din mai multe localități au fost chemați la urne pentru a-și alege primarii și consilierii locali și după validarea alegerilor locale din anul 2015.

Potrivit Rodicăi Sîrbu, ofițer de presă al Comisiei Electorale Centrale, în Republica Moldova au avut loc șase astfel de tururi de scrutin, transmite IPN.

„Din motive care țin de demisii sau decesul unor oficialități locale, după alegerile locale din 2015, au fost organizate alte scrutine în care au fost aleși 25 de primari și membrii a două consilii locale. Cele două consilii locale care au altă componență decît cea rezultată din alegerile locale din 2015 sînt cele din localitatea Lingura, raionul Cantemir, și localitatea Coșernița, raionul Criuleni”, a declarat Rodica Sîrbu.

Ofițerul de presă al CEC a mai precizat că toți aleșii locali – primarii de sate, comune, orașe și toți consilierii, rezultați în urma alegerilor din 2015, își exercită atribuțiile funcționale pînă la validarea de către instanța de judecată a alegerilor locale din 20 octombrie 2019.

În Republica Moldova există 898 de primării. „În una din zilele următoare, CEC va aproba o hotărîre care va stabili numărul de consilieri. Acesta va fi altul decît la alegerile din 2015, pentru că datele oficiale ale Biroului Național de Statistică privind numărul populației Republicii Moldova sînt altele”, a spus Rodica Sîrbu. În funcție de populația fiecărei localități, CEC va stabili un anumit număr de consilieri.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load