Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3994

Alegeri la Bălți: Niciun candidat care se retrage din cursă nu a depus cerere

8 dec. 2021,, 12:13   Politică
3013 2

Niciunul dintre cei doi candidați care au anunțat că se retrag din cursa electorală pentru Primăria municipiului Bălți nu a depus o cerere oficială la Consiliul Electoral de Circumscripție Bălți în acest sens.

Precizarea a fost făcută de vicepreședintele Comisiei Electorale Centrale (CEC), Pavel Postica, transmite Replicamedia.md.

„În afară de declarațiile politice ale candidaților, nu am văzut astăzi pînă la ora 17:00 (n.red. 7 decembrie) anumite cereri la Consiliul Electoral de Circumscripție Bălți. Nu era înregistrată vreo cerere de retragere din partea nimănui.

În mod normal, Consiliul Electoral de Circumscripție Bălți, prin hotărîre, trebuie să stabilească cine figurează în buletinul de vot și contrasemnătură, iar concurenții electorali vizați trebuie să facă cunoștință cu modelul buletinului de vot”, a declarat Postica în cadrul emisiunii „Punctul de Azi” de la TVR Moldova.

Vicepreședintele CEC a mai adăugat că turul II pentru scrutinul de la Bălți ar putea avea loc doar cu un singur concurent electoral, în cazul în care ceilalți pretendenți din listă se vor retrage din cursă.


Amintim că, sîmbătă și duminică, au avut loc mai multe ședințe de judecată prin care candidata Partidului Șor, Marina Tauber, a fost eliminată din cursa pentru primăria Bălți.

Turul II al alegerilor primarului municipiului Bălți urmează să aibă loc la 19 decembrie.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?