TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Alegeri în circumscripția Hîncești: Hotărîrile anunțate de CEC

În cadrul ședinței de astăzi, Comisia Electorală Centrală a luat mai multe hotărîri în contextul organizării alegerilor parlamentare noi din 15 martie 2020 în circumscripția uninominală nr. 38, municipiul Hîncești, comunică Noi.md.

Astfel, a fost stabilit cuantumul creditului fără dobîndă acordat concurenților electorali, după cum urmează: pentru fiecare partid politic, altă organizație social-politică și bloc electoral – 50 000 lei și pentru fiecare candidat independent – 10 000 lei.

Ministerul Finanțelor va elabora și aproba Regulamentul privind modul de acordare a creditelor fără dobîndă concurenților electorali în vederea desfășurării campaniei electorale pentru alegerile parlamentare noi din 15 martie 2020.

A fost stabilit și plafonul general al mijloacelor financiare ce pot fi virate în contul bancar „destinat grupului/grupurilor de inițiativă” pentru suținerea candidaților, în mărime de 79.530 lei pentru fiecare grup.

De asemenea, a fost stabilit plafonul general al mijloacelor financiare ce pot fi transferate pe contul „Fond electoral” al concurentului electoral - în mărime de 2 386 200,0 lei pentru fiecare concurent electoral.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load