Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Alegeri în 17 circumscripții din UTA Găgăuzia. Locuitorii din regiune, așteptați azi la urnele de vot

3 oct. 2021,, 10:00   Politică
3048 0

Alegeri în UTA Găgăuzia. Locuitorii din regiune sînt așteptați astăzi la urnele de vot. În 11 circumscripții electorale va fi organizat turul doi, iar în alte șase circumscripții se vor desfășura alegeri repetate, din cauza prezenței reduse la vot.

Condițiile pentru validarea scrutinului din fiecare circumscripție nu se schimbă: prezența la urne a cel puțin 1/3 din numărul alegătorilor înscriși în listele electorale. În cursă participă primii doi clasați după primul tur de scrutin și este declarat ales candidatul care a obținut cel mai mare număr de voturi, transmite tv8.md.

În urma scrutinului din 19 septembrie, 17 deputați în Adunarea Populară au fost aleși din primul tur. Șapte dintre ei sînt de la Blocul Comuniștilor și Socialiștilor, iar mulți dintre ei au candidat independent.

Potrivit CEC, la alegerile pentru Adunarea Populară a Găgăuziei din 19 septembrie au ieșit la vot 47.097 de alegători, ceea ce constituie 40,6 dintre cetățenii cu drept de vot din unitatea teritorial administrativă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?