Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Alegeri 2020: Observatorii internaționali și jurnaliștii străini, scutiți de carantină

23 oct. 2020,, 13:26   Politică
3345 0

Observatorii internaționali și jurnaliștii străini, care vor ajunge în R. Moldova, pentru a participa în cadrul scrutinului prezidențial din 1 noiembrie, nu vor fi obligați să stea în autoizolare, dacă nu vor avea simptome specifice COVID-19.

Anunțul a fost făcut de președintele CEC, Dorin Cimil, în cadrul unei conferințe de presă, comunică Noi.md. Potrivit acestuia, atît observatorii, cît și jurnaliștii trebuie să fie înregistrați de MAEIE, să fie dotați cu măsti și mănuși, dar si să păstreze distanța socială de 1 m.

Cît despre alegători, aceștia vor trebui să vină la urnele de vot cu pixuri personale, iar la intrare în secție vor primi măști de protecție.

Iar persoanele care nu vor putea veni la secții, din varii motive, vor putea să voteze la locul aflării în ziua alegerilor. Pentru acest lucru, aceștia trebuie să depunună o cerere la biroul electoral cu două săptămîni înainte de ziua votării.

„Vor fi două grupuri: un grup va merge la persoanele bolnave de covid, echipate corespunzător, iar altul - către celelalte categorii. Prioritate vor avea vîrstnicii și persoanele cu dizabilități”, a declarat șeful CEC, Dorin Cimil.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?