X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Alaiba: „Urmează să avansăm reforme curajoase, în toate domeniile”

12 feb. 2023,, 11:30   Politică
2816 2

Ministrul în demisie al Economiei, Dumitru Alaiba, a venit cu un mesaj mai neobișnuit pe pagina sa de Facebook.

În loc de „tradiționalul raport săptămînal”, Alaiba a scris despre perioada în care a condus Guvernul Natalia Gavrilița și a asigurat cetățenii că țara continuă a rămîne „în mîini bune”, transmite Noi.md cu referire la TV8.

„Guvernul Natalia Gavrilița a guvernat în condiții deloc ușoare. Ostile chiar. Criza pandemică, criza energetică, inflație globală, război și consecințele sale economice, sute de mii de refugiați, oligarhi fugari care dau acum ultima luptă, un război hibrid din Kremlin la turații maxime, rezistența și, pe alocuri chiar sabotajul din justiție... și pot continua.

În pofida la toate, acest guvern a reușit să mențină relativul calm în societate, a reușit să protejeze populația și economia. În mandatul acestui guvern am obținut statutul de țară candidat la Uniunea Europeană - un eveniment ce va rămîne în istorie”, a scris Alaiba.

Totodată, ministrul în demisie a precizat că urmează „noi provocări și noi crize”.


„Să o recunoaștem, nu le știm pe toate care ne așteaptă. Urmează să avansăm reforme curajoase, în toate domeniile. Trebuie să ne reconstruim economia, să avansăm reforma justiției, să stîrpim corupția, să oferim oportunități și bunăstare, să menținem siguranța, pacea și liniștea în societate. Urmează să dăm o lovitură decisivă oligarhilor fugari care sînt gata să cheltuie toți banii pe care i-au furat doar ca să revină. Urmează să avansăm hotărît și ireversibil pe parcursul nostru european”, a mai scris Dumitru Alaiba.

Ministrul în demisie susține că este sigur că Dorin Recean, candidatul desemnat de președinta Maia Sandu, „este persoana indicată, în stare să gestioneze cu multă eficiență provocările actuale și cele viitoare, iar țara va merge înainte cu pași fermi”.

„Îi știu pe ambii foarte bine de mai mult de un deceniu. Ambii sînt niște oameni excepționali. Țara a fost și va rămîne în mîini bune. Se întoarce o pagină în istoria țării noastre. De aceea, dacă îmi permiteți, asta va fi în loc de tradiționalul raport săptămînal de data asta”, a conchis Dumitru Alaiba.

Și Andrei Spînu, ministru în demisie al Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, a venit cu o reacție după anunțul Nataliei Gavrilița privind demisia Guvernului. Într-o postare pe Telegram, Andrei Spînu i-a mulțumit Nataliei Gavrilița.

Într-un an și jumătate, am văzut de toate, le-am trăit pe toate și le-am depășit pe toate. sînt sigur că țara și-a recîștigat viitorul tocmai în această perioadă. Crizele ne-au făcut mai puternici și mai determinați să luptăm pentru viitorul nostru european”, a scris Andrei Spînu.

3
0
0
0
26

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?