COVID-19 : VACCINAȚI 1 007 469  INFECTAȚI 417 369 (+5138)   TRATAȚI 373 179     DECESE 10 566(+24)   Mai multe detalii 
Criza energetică stiri: 553
Coronavirus stiri: 7949

Alaiba: Șor trebuie să întoarcă miliardul, nu să povestească brașoave

20 aug. 2021,, 07:19   Politică
2630 22

Dupe ce Ilan Șor a solicitat să fie audiat mîine de Parlament pe tema devalizării sistemului bancar moldovenesc, deputatul PAS, Dumitru Alaiba a reacționat în acest sens.

Potrivit lui Alaiba „hoții trebuie audiați de procurori, nu de deputați”, transmite noi.md cu referire la Știri.

„Văleu! Șor vrea să fie audiat în plenul parlamentului pe tema miliardului. Online, prin video-conferință. În primul rînd el are dreptul la luare de cuvînt, pe orice subiect, la orice ședință a parlamentului. Ne place sau nu ne place, e deputat. Trebuie doar să vină la ședință, lucru pe care nu l-a făcut de peste doi ani!

În al doilea rînd - mult prea mare onoarea. Eu înțeleg că imaginea parlamentului e la pămînt, dar nici chiar așa. Hoții trebuie audiați de procurori, nu de deputați.

În al treilea rînd, Șor trebuie să întoarcă miliardul, nu să povestească brașoave. Dovezile despre implicarea lui în furt sînt irefutabile. De aceea a și fugit și nu planifică să se întoarcă. Este un fricos. Ilan, vino acasă!”, a scris Alaiba pe Facebook.


Reamintim că într-o înregistrare video postată pe pagina sa de Facebook, Ilan Șor declară că este singurul deținător de informații despre ceea ce s-a întîmplat, cum s-a întîmplat și „cum poate fi soluționată problema privind recuperarea banilor” din jaful bancar, doar că nimeni nu vrea să-l asculte.

El a crut să fie audiat vineri în Parlament, prin videoconferință.

Menționăm că vineri, 20 august, deputații vor audia raportul privind procesul de recuperare a mijloacelor financiare sustrase din sistemul bancar.

Amintim că Ilan Șor a fost condamnat la şapte ani de închisoare încă în anul 2017, de prima instanță, pentru implicarea în furtul din sistemul bancar.

Sentința a fost atacată în instanța de apel. În februarie 2018, dosarul de condamnare a fost transferat la Curtea de Apel Cahul.

De atunci au fost convocate zeci de ședințe de judecată, majoritatea dintre ele fiind amînate din diferite motive. Liderul Partidului „ȘOR” este fugar, fiind anunțat în căutare internațională la 30 iulie 2019.

0

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

De ce, în opinia dumneavoastră, ar trebui să fie îngrijorate în primul rînd autoritățile din Republica Moldova?
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
 X