Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Alaiba, după numire: Dacă demersul va fi acceptat de Maia Sandu, o să mă mut la Guvern

16 noi. 2022,, 17:19   Politică
3012 0

Deputatul PAS, Dumitru Alaiba, a postat un mesaj pe Facebook, după ce a fost numit în funcția de ministru al Economiei. Politicianul susține că a acceptat cu onoare propunerea premierului Natalia Gavrilița, transmite realitatea.

”În cazul în care demersul va fi acceptat de doamna președină Maia Sandu, o să mă mut la guvern după trei ani jumătate în parlament”, a scris Alaiba.

În același mesaj, deputatul PAS a enumerat acțiunile pe care le va întreprinde în calitate de ministru al Economiei.

”O să ne mișcăm cu multă energie, o să accelerăm procesele, o să triplăm eforturile.

Avem un munte de birocrație pe care trebuie să-l demontăm printr-un efort permanent de dereglementare. În toate domeniile.


Avem un sistem fiscal complicat, un sistem de raportare greoi, și da, avem controale abuzive.

Avem un aparat birocratic uneori prea departe de așteptările și necesitățile antreprenorilor.

O să eliminăm hîrțoage și proceduri depășite de timp. Cît mai multe și cît mai rapid.

O să modernizăm serviciile publice pentru antreprenori. O să digitalizăm TOT. Anume tot. Pentru că în Estonia e chiar TOT, deci e demonstrat că e posibil.

O să eliminăm obstacolele din calea businessului. Oamenii de afaceri nu trebuie să piardă timpul valoros interacționînd cu statul, ci să se concentreze pe dezvoltarea afacerii.

O să încercăm să aducem investitori străini. Chiar dacă perioada nu este una sigură pentru ei.

Trebuie să scoatem din umbră aproape jumătate din economia reală, să oferim suficiente motive miilor de antreprenori de care statul nu suspectează, să treacă pe alb. Să-și înregistreze o afacere, ca un prim pas.

O să facilităm la maximum accesul la finanțare al antreprenorilor, o să le oferim produse care să răspundă necesităților lor.

O să punem umărul ca să ajutăm antreprenorii să facă față crizei energetice și costurilor pe care le suportă din cauza războiului din Ucraina.

O să punem la punct, în sfîrșit, comerțul electronic. Vreau să ajungem și în Moldova la momentul în care să poți comanda o pizza online, și tot acolo, online, să o plătești imediat. Că e anul 2022 și noi tot umblăm cu cashul”, a mai scris Dumitru Alaiba.

1
1
0
0
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?