X 
Puterea stiri: 7333
Criza energetică stiri: 1085

Alaiba: "Am rămas surprins de declarația Ministerului Afacerilor Externe al Federației Ruse"

17 aug. 10:58   Politică
2044 0

Deputatul PAS Dumitru Alaiba se arată surprins de poziția expusă de reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe al Federației Ruse, care denunță „degradarea” presei din Republica Moldova.

Într-un comentariu pe rețelele de socializare, Alaiba precizează că R.Mldova a făcut un salt calitativ în clasamentul libertății presei, clasîndu-se pe poziția 40 din 180 de state.

"Am rămas cel puțin surprins să văd declarația Ministerului Afacerilor Externe al Federației Ruse care se îngrijorează și denunță „degradarea” presei din Republica Moldova.

În ultimul clasament al libertății presei elaborat de Reporters sans frontières / Reporters Without Borders / RSF Moldova a avut un salt impresionant. Sîntem pe locul 40 din 180. Mulțumim pentru grijă, dar de fapt, stăm destul de bine. Nu e ideal, desigur. Mai avem pînă la Norvegia (locul 1) dar stăm destul de bine.

Moldova este în fața a 10 state membre ale Uniunii Europene la acest capitol. Nici un stat asociat cu UE și nici un stat candidat la UE nu este înaintea noastră.


Sîntem înaintea vecinilor. Cele mai apropiate state vecine cu un scor mai bun sînt Slovacia spre vest și Lituania spre nord. Spre est și spre sud nu prea avem scoruri mai bune", a comentat Alaiba pe rețelele de socializare.

Anterior, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a respins alegațiile formulate prin declarațiile directorului adjunct al Departamentului de Informații și Presă al Ministerului de Externe de la Moscova, Ivan Neceaev, care se referă la pretinsa degradare a libertății presei la noi în țară. AMEIE a subliniat că această afirmație nu corespunde cu evaluările obiective și în conformitate cu standardele europene și internaționale.


Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre faptul că zborurile directe către Moscova au fost interzise?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав