Criza energetică stiri: 1775
Cutremure stiri: 389
Eurovision stiri: 424

Ajutorul unic pentru pensionari, majorat pînă la 900 de lei. Modificările, votate de Parlament

11 sep. 2020,, 12:30   Politică
2150 1

Legea privind modificarea Legii bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2020 a fost adoptată de deputați, în lectura finală, în cadrul ședinței plenare de astăzi, notează Noi.md.

Astfel, vor crește cheltuielile pentru protecția persoanelor în etate, inclusiv din motivul creșterii numărului de solicitanți ai reexaminării pensiilor pentru limita de vîrstă pentru cei care au realizat un stagiu de cotizare de la 10 ani, după pensionare. A crescut și numărul solicitanților de pensie de urmaș a pensionarilor din rîndul militarilor și a persoanelor din corpul de comandă și din trupele organelor afacerilor interne.

Totodată, suma ajutorului unic pentru beneficiarii de pensii și alocații sociale de stat va crește de la 700 la 900 de lei. Cheltuielile au fost majoritate și din considerentul indexării bianuale a pensiilor.

Vor crește și cheltuielile la subprogramul „Protecția familiei și copilului”, inclusiv cele destinate susținerii financiare pentru îngrijirea copilului pînă la împlinirea vîrstei de 3 ani, reieșind din numărul mai mare de beneficiari în semestrul I al anului curent, precum și din cuantumul mai mare al indemnizației.

Atît veniturile, cît și cheltuielile totale ale BASS pentru anul 2020 au fost precizate prin majorare cu 232714,0 mii lei sau de la 24339399,4 mii lei pînă la 24572113,4 mii lei.


Proiectul a fost elaborat cu scopul precizării veniturilor și cheltuielilor Bugetului asigurărilor sociale de stat (BASS) în rezultatul analizei executării pe parcursul anului, dinamicii categoriilor de beneficiari și a mărimilor medii de prestații sociale.

Proiectul de modificare a Legii bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2020 va intra în vigoare odată cu publicarea în ”Monitorul Oficial”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebuie să fie interzisă în Chișinău depășirea limitei de viteză de 30 km/h?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий