Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Ajutorul oferit de Dodon familiei cu 11 copii, obligată să întoarcă bani statului

31 oct. 2019,, 20:58   Politică
9384 3

Şeful statului spune că din presă a auzit despre cazul ieșit din comun care s-a întîmplat cu familia Pascari din satul Suvorovca, raionul Făleşti.

Familia Pascari în care cresc 11 copii a ajuns în instanță, după ce autoritățile au cerut returnarea ajutorului social în valoare de 6.000 de lei, oferit anterior de către stat pentru tratarea uneia dintre fete care a fost internată în reanimare, transmite Noi.md.

,,Am decis să invit familia respectivă la Președinție pentru a le acorda sprijinul necesar. Părinții Adela și Sergiu, au relatat că familia trăiește în condiții precare, iar toți cei 13 membri se înghesuie în două camere mici. Tatăl copiilor este angajat în cîmpul muncii, dar cu greu reușește să facă față greutăților cotidiene. Am oferit copiilor jucării, rechizite școlare, costume sportive, iar familiei o mașină de spălat rufe și un sprijin financiar în valoare de 20 mii lei”, a declarat Dodon.

Totodată, preşedintele a precizat că ,,în semn de înaltă apreciere a meritelor deosebite în consolidarea institutului familiei, a înmînat doamnei Adela Pascari, Diploma de onoare a Președintelui Republicii Moldova”.

,,Am promis familiei Pascari că în curînd îi voi vizita și vom examina posibilitatea de soluționare a problemei legate de spațiul locativ”, a adăugat şeful statului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?