X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Agenția Proprietății Publice răspunde acuzațiilor lui Alexandru Slusari

7 iul. 2021,, 12:45   Politică
4780 0

Agenția Proprietății Publice (APP) a negat "acuzațiile false ale politicienilor". Potrivit INFOTAG, acest lucru este afirmat în comentariul instituției referitor la declarațiile deputatului Alexandru Slusari despre numirea unui reprezentant al guvernului și a membrilor consiliului de supraveghere al SA Moldovagaz.

Agenția a explicat că a desemnat în conformitate cu legea un reprezentant al guvernului în cadrul companiei și un membru al consiliului de supraveghere al SA Moldovagaz, întrucât deține 4 708 876 de acțiuni cu drept de vot înregistrat obișnuit, ceea ce reprezintă 35,33% din capitalul autorizat al companiei.

Este vorba de Mariana Mamei, șefa Direcției infrastructură calitate și siguranță industrială a Ministerului Economiei și Infrastructurii, "care are experiență în sectorul energetic și în 2019 a fost deja membră a comisiei de cenzori a Moldovagaz.

În ceea ce privește desemnarea unui candidat pentru funcția de membru al Consiliului de administrație al SA RED-Nord, în special, secretarul general al Ministerului Economiei, Lilia Palii, Agenția menționează că "una și aceeași persoană nu are dreptul să intre în organele de conducere / reglementare ale unui operator de transportare și ale unei companii de producerea sau de furnizare a energiei electrice".

APP susține că activitățile este sunt ghidate de legislația actuală.

Amintim că, reprezentantul Platformei DA, Alexandru Slusari, a afirmat că au fost comise încălcări în numirea reprezentantului statului la „Moldovagaz” și a cerut autosesizarea urgentă a Guvernului interimar și a Procuraturii.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?