X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Adunarea Interparlamentară a CSI va găzdui o expoziție de colecție

24 noi. 2021,, 10:45   Politică
2596 0

Adunarea Interparlamentară a Comunității Statelor Independente (AIP CSI) va găzdui, în perioada 25-26 noiembrie, o expoziție de fotografii dedicată celei de-a 30-a aniversări a Parlamentului Republicii Moldova.

Expoziția cuprinde fotografii din istoria parlamentarismului Republicii Moldova, începînd cu Parlamentul Independenței. Prezentarea va avea loc în Sala ”Ecaterina” a Palatului Tauride din Sankt-Petersburg, în marja celei de-a 53-a sesiuni plenare a AIP CSI.

La inaugurarea expoziției va participa o delegație a Legislativului condusă de Vladimir Bolea, șeful Delegației Parlamentului Republicii Moldova la AIP CSI. De asemenea, și-au confirmat prezența delegații din țările membre ale CSI – Armenia, Azerbaidjan, Kazahstan, Federația Rusă, Uzbekistan, precum și oficiali înalți din cadrul Organizației Mondiale a Sănătății. sînt așteptați, de asemenea, reprezentanți ai Guvernului și ai Adunării Legislative din Sankt Petersburg și Regiunea Leningrad și numeroase personalități culturale din diferite țări.

Pe 23 mai anul curent, s-au împlinit 30 de ani de cînd RSSM s-a transformat în Republica Moldova, iar Sovietul Suprem a devenit primul Parlament al Republicii Moldova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?