Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Acuzațiile de fraudare a alegerilor apărute în presă, respinse de CEC

25 feb. 2019,, 11:30   Politică
3260 0

Comisia Electorală Centrală a respins informațiile publicate de unele instituțiile media despre pretinsa fraudare a alegerilor, notează Noi.md.

CEC a venit cu explicații după ce în circumscripția nr.25, la secția de votare din incinta liceului ”Ștefan Neaga”, funcționarii electorali au fost văzuți aplicînd ștampile pe buletinele de vot. Potrivit instituției, nimic ilegal la această secție de votare nu s-a produs. Conform legii, pe buletinele de vot neutilizate se aplică ștampila „Anulat”, se arată în declarația CEC.

”Fiind contactați membrii biroului electoral al secției de votare nr.25/5 Chișinău, aceștia au informat că se află în procesul de numărare a buletinelor de vot și de totalizare a rezultatelor. Conform procedurilor electorale, pe buletinele de vot neutilizate se aplică ștampila „Anulat”, iar ulterior demarează activitățile privind numărarea buletinelor. Potrivit procesului-verbal de totalizare a rezultatelor votării la alegerile parlamentare de astăzi, în secția de votare nr.25/5 Chișinău au participat la alegeri 725 de cetățeni cu drept de vot. Acestui birou electoral i-au fost distribuite 5444 buletine de vot, destinate pentru alegerile parlamentare și referendumul republican consultativ, neutilizate au rămas 2544 buletine de vot și, respectiv, pe acestea a fost aplicată ștampila „Anulat” ”, se arată în declarația CEC.

Menționăm că jurnal.md a publicat ieri un video transmis de un alegător, în care se vede cum membrii unei secții de votare aplică ștampile pe buletinele de vot.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?