Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3994

Acuzații la adresa unei candidate PAS la funcția de deputat. Cum comentează aceasta

1 iun. 2021,, 11:10   Politică
2683 6

Candidata PAS la funcția de deputat, Aurica Bargan, care este și directoarea Gimnaziului „A. Moraru” din s. Pistruieni, raionul Telenești, respinge acuzațiile vehiculate în presă precum că sănătatea a peste 120 de copii ar fi fost pusă în pericol din cauza unui management defectuos al instituției.

Cazul a fost semnalat în februarie 2020, iar în urma unor controale, conducerea Ministerului Educației din acea perioadă a documentat următoarele nereguli: „nerespectarea regimului sanitaro-igienic în cadrul instituției de învățămînt, lipsa asigurării cu apă potabilă, lipsa agentului termic, dotarea insuficientă cu dezinfectant, lipsa WC-ului în interiorul școlii. Într-un demers expediat Direcției Educație Telenești, Ministerul solicitare adoptarea unor măsuri de urgență pentru înlăturarea neregulilor depistate.

Contactată de Noi.md, Aurica Bargan a precizat că informațiile publicate în presă la acest subiect sînt manipulatoare și nu reprezintă nimic altceva, decît o comandă politică.

„În acea perioadă, mai multe instituții de învățământ din raion și din țară, inclusiv, gimnaziul pe care-l conduc, s-au confruntat cu probleme în activitate pe fundalul numărului mare de absențe ale elevilor, din cauza virozelor sezoniere. În acea perioadă, guvernarea PSRM, care s-a arătat deranjată de activismul meu politic din alegerile locale 2019, a făcut tot posibilul să forțeze demisia mea din funcție”, a menționat Aurica Bargan.

„Voi munci în continuare pentru ca elevii să aibă parte de condiții bune de studii și școlile să fie bine echipate. Acest lucru se va putea întâmpla, dacă vor fi oprite furturile din bugetul de stat, iar Parlamentul va fi curățat de hoții de miliarde și politicienii corupți care s-au îmbogățit pe banii statului", a adăugat ea.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?