Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Acuzaţii grave la adresa unui fost consilier PL

5 sep. 2020,, 11:44   Politică
4274 0

Acuzaţii grave la adresa unui fost consilier municipal al Partidului Liberal despre care un bărbat din Chișinău susţine că l-a lăsat fără afacere și fără casă.

Acesta spune că a pierdut livada de meri de 16 hectare, o parte dintr-un depozit frigorific și casa, după ce fostul consilier PL, Mihail Ceban, ar fi abuzat de încrederea sa. Acum, bărbatul își caută dreptatea în instanță, transmite publika.md.

"Executorul judecătoresc trimite o încheiere că pe data de 25 august să ne aflăm la fața locului și să ne dea în posesie. Ei de pe 26 culeg roada. În fiecare zi, eu chem poliția ca să constate că se face furt din obiectul pe care îl duc în posesie", a declarat Tudor Ungureanu, om de afaceri.

Tudor Ungureanu spune că totul a început în 2016, când a luat un credit bancar de 750 de mii de euro. Pentru că nu a mai achitat ratele, banca urma să îi ia bunurile puse în gaj. Atunci ar fi discutat cu fostul consilier PL, Mihail Ceban.

"Dumnealui îmi spune că dacă îmi cumpără bunurile gajate la bancă, atunci trebuie să închidă 750 de mii de euro plus TVA ca să elibereze factură fiscală. Să-i vând doar cota din întreprindere și el să devină fondator. Și după ce se termină toate problemele, deschidem o întreprindere aparte și intram cu frigiderul și livada în fondul statutar 50 la 50", a menționat Ungureanu.

Bărbatul a înscris afacerea pe numele lui Ceban, care ar fi dispărut și ar fi negat că ar avea o înțelegere cu Tudor Ungureanu. După proces, Ungureanu a primit dreptul de proprietate. Fostul consilier PL, Mihail Ceban, susține că decizia de restabilire a dreptului de posesie a livezii lui Tudor Ungureanu este suspectă și că a făcut contestaţie. Totodată, neagă toate acuzațiile și spune că totul este perfect legal.

"Am semnat un antecontract prin care eu i-am oferit timp trei ani de zile, trimestrial, în cote părți să-și răscumpere 50 la sută din această întreprindere. Dumnealui în trei ani de zile nu a plătit un bănuț", a precizat fostul consilier municipal PL.

Avocatul companiei lui Mihail Ceban susține că trebuie aşteptat verdictul magistraţilor.

"Atâta timp cât nu avem un act judecătoresc pe acest aspect, eu consider că toate acțiunile pe care le săvârșesc atât Ungureanu Tudor, Anastasia, reprezentanții lor, dar executorul judecătoresc sunt ilegale", a conchis Victoria Roșca-Bot, avocată.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?