X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

ACUM invită din nou PSRM la discuții

6 iun. 2019,, 17:56   Politică
2754 1

Cei din Blocul ACUM îi cheamă pe colegii lor din PSRM mîine, din nou, la Parlament, pentru a „continua dialogul”.

Socialiștii sînt așteptați dis-de-dimineață, la ora 8:30.

După ce ieri, membrii Consiliului Politic Național al Partidului Acțiune și Solidaritate au decis că vor susține în Parlament candidatura propusă de Partidul Socialiștilor la funcția de premier, dacă cei din urmă vor vota pachetul de legi antioligarhice propus de ACUM, astăzi, și membrii Consiliului Național Politic al Partidului Platforma DA au luat o decizie similară. Totuși, cei din PPDA vor ca socialiștii să semneze și un angajament public precum că vor vota aceste legi și vor susține un Guvern asumat de ACUM și pe Maia Sandu în funcția de prim-ministră.

PSRM a convocat pentru ziua de mîine, la ora 15:00, ședința Consiliului Republican al partidului, la care urmează să decidă ce vor face mai departe.

De asemenea, astăzi, la ședința Comitetului Executiv al PSRM s-a stabilit că socialiștii vor insista în cadrul negocierilor ca Zinaida Greceanîi să fie președintă a Parlamentului și ca socialiștilor să le revină următoarele ministere: Ministerul Apărării, Ministerul de Interne și Ministerul de Externe și funcția de vicepremier pentru reintegrarea țării.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?