Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

ACUM înaintează un ultimatum PSRM-ului

11 noi. 2019,, 15:46   Politică
8223 8

Blocul „ACUM” nu are de gînd să renunțe la asumarea răspunderii Guvernului privind Legea procuraturii și avertizează socialiști că o altă coaliție dintre cele două entități politice nu va mai fi. „Să fie clar, nu va exista nicio șansă de renegociere a coaliției de guvernare, dacă votați acum pentru a demite Guvernul Sandu”, a spus deputatul PAS, Radu Marian, care este un apropiat al premierului Maia Sandu, scrie ziarulnational.md.

Potrivit deputatului, o listă propusă de Maia Sandu este unica soluție care ar garanta candidați integri și curajoși pentru funcția de procuror general.

„Știu că această opinie este împărtășită și de mulți dintre colegii deputați socialiști, care o respectă pe Maia Sandu anume pentru corectitudinea ei. După atîtea sabotaje comise de Dodon, o altă opțiune decît asumarea răspunderii pe acest proiect de lege nu există.

Colegi socialiști, veți comite o mare greșeală dacă veți vota această moțiune de cenzură. Majorările importante salariale și măsurile sociale anunțate recent nu vor putea fi îndeplinite (pentru că de depind în mare măsură de asistența externă pe care doar guvernul Sandu o poate asigura), reformele în justiție și în alte domenii vor fi stopate, schemele vor fi reluate etc.

Veți fi responsabili nu doar de instabilitatea din țară, dar și de trădarea propriului electorat, care vrea exact lucrurile pe care voi le veți stopa: salarii mai mari, justiție corectă și un viitor mai bun acasă. Scopul principal al Guvern Sandu este reforma justiției! În momentul în care există componente în coaliție care subminează acest proces, nu mai are sens să continuăm! Gîndiți-vă bine la ce veți face mai departe, pentru că lupta pentru justiție abia a început, iar voi riscați să ajungeți pe partea greșită a baricadei”, a conchis Marian.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?