COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

ACUM contra-atacă și se aliază cu PDM

ACUM contra-atacă și se aliază cu PDM

Blocul "ACUM" şi Partidul Democrat din Moldova au început să întreprindă primii paşi pentru o eventuală colaborare în Parlament.

Declaraţia a fost făcută de preşedintele fracţiunii PAS, Igor Grosu, în cadrul emisiunii "În centrul atenţiei" de la Publika, transmite noi.md.

Potrivit lui, acest lucru este necesar pentru a consolida eforturile în susţinerea cursului european al ţării. Mai exact, PAS, PPDA şi PDM ar putea semna şi aproba în Parlament o declaraţie comună privind ireversibilitatea parcursului european al ţării noastre.


"Săptămîna viitoare, vom face un asemenea pas. Nu voi deschide parantezele, dar acest lucru vizează acea politică pe care ministerul Afacerilor Externe trebuie să o promoveze. Noi nu spunem "nu", trebuie să construim aceste poduri", a spus Igor Grosu, preşedintele fracţiunii PAS.

La rîndul lor, democraţii spun că textul declaraţiei urmează să fie definitivat în următoarele zile.

"Declaraţia de integrarea europeană, declaraţia politică a Parlamentului, legată de integrarea europeană şi angajamentele noastre, legate de Acordul de Asociere - sper foarte mult noi vom reuşi s-o votăm în Parlament. Nu văd piedici", a declarat Andrian Candu, deputat PDM.

Şi preşedintele PDM, Pavel Filip, spune că democraţii sînt deschişi pentru colaborarea cu blocul "ACUM" în ceea ce priveşte orientarea ţării noastre.

"Colegii discută, nu ştiu la ce etapă sînt acum. Încă o dată, lucrurile concrete se fac nu prin declaraţie, dar prin acţiuni. Partidul Democrat este un partid social-democrat, de orientare europeană. Tot ce se încadrează în această albie, totul va fi susţinut de Partidul Democrat", a menţionat Pavel Filip, preşedintele PDM.

În noiembrie 2019, Partidul Democrat din Moldova a sprijinit moţiunea de cenzură iniţiată de Partidul Socialiştilor împotriva Guvernului condus de Maia Sandu. În mai puţin de 24 de ore, democraţii şi socialiştii au învestit executivul în frunte cu premierul Ion Chicu.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load