X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Activitatea Parlamentului în cifre: cinci moțiuni și peste 50 de interpelări

16 ian. 2020,, 15:15   Politică
3238 0

Pe parcursul anului 2019, deputații din Parlamentul de legislatura a X-a au adresat instituțiilor statului 52 de interpelări și întrebări, arată un raport al instituției.

21 de interpelări și întrebări au parvenit din partea deputaților fracțiunii ACUM Platforma DA, 12 – deputații din fracțiunea PAS, Blocul ACUM, 9 întrebări – fracțiunea PSRM, 2 – fracțiunea Partidului ȘOR, 1 – PDM și 1 – de către un deputat neafiliat.

Totodată, în perioada 21 martie- 20 decembrie 2019, au fost depuse 5 moțiuni, dintre care două de cenzură și 3 moțiuni simple. Două moțiuni au intrat în procedură legislativă, iar o moțiune de cenzură a fost adoptată.

Potrivit bilanțului statistic al Legislativului, în anul 2019, și-au desfășurat activitatea 3 comisii de anchetă constituite de Parlament: Comisia de anchetă pentru elucidarea tuturor circumstanțelor devalizării sistemului bancar din Republica Moldova și investigării fraudei bancare, Comisia de anchetă pentru elucidarea circumstanțelor de fapt și de drept privind tentativa de puci anticonstituțional întreprinsă de Partidului Democrat din Moldova prin intermediul Curții Constituționale și a Procuraturii Generale și Comisia de anchetă pentru analiza modului de organizare și desfășurare a privatizării și concesionării proprietății publice începînd cu anul 2013.

În perioada de referință, 29 de rapoarte de activitate sau dări de seamă asupra activității desfășurate conform legislației în vigoare au fost prezentate Parlamentului de către organele centrale de specialitate ale administrației publice și cele formate de Parlament.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?