X 
Coronavirus stiri: 8217
Obiectiv european stiri: 320
Criza energetică stiri: 964

Activitatea comisiilor permanente ale Parlamentului în luna iunie, în cifre

4 iul. 13:30   Politică
1360

Pe parcursul lunii iunie, comisiile permanente ale Parlamentului au aprobat, în total, 291 de rapoarte, corapoarte și avize.

În această perioadă, comisiile permanente au aprobat 70 de rapoarte și 28 de corapoarte. Dintre acestea, 30 au fost votate în cadrul ședințelor Comisiei economie, buget și finanțe. Totodată, Comisia juridică, numiri și imunități a aprobat nouă rapoarte și cinci corapoarte, iar Comisia protecție socială, sănătate și familie – nouă rapoarte.

Pe parcursul lunii iunie, în cadrul ședințelor comisiilor permanente, au fost aprobate 193 de avize. 43 dintre acestea au fost votate de membrii Comisiei agricultură și industrie alimentară. În aceeași perioadă, membrii Comisiei mediu și dezvoltare regională și ai Comisiei administrație publică au avizat cîte 28 de proiecte. De asemenea, la ședințele Comisiei protecție socială, sănătate și familie au fost votate 22 de avize.

Parlamentul de legislatura a XI-a are constituite 11 comisii permanente. Potrivit Regulamentului, acestea sînt organe de lucru ale Parlamentului, constituite pentru efectuarea activităţii Legislativului. Comisiile permanente răspund în faţa Parlamentului şi îi sînt subordonate.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Experții vorbesc despre un posibil deficit de apă în Moldova. Ce ar trebui să facem?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав