Criza energetică stiri: 1604
Cutremure stiri: 271
Preşedintele stiri: 3390

Activitatea Biroului pentru relații cu veteranii, discutată la Guvern

23 sep. 2020,, 13:49   Politică
1626 0

Premierul Ion Chicu a convocat astăzi o ședință pentru a discuta despre activitatea nou creatului Birou pentru relații cu veteranii. În cadrul ședinței s-a discutat despre sarcinile care stau în fața acestei structuri a Cancelariei de Stat, misiunea și funcțiile de bază ale Biroului.

În urma concursului la care au participat mai mulți reprezentanți ai veteranilor, dar și specialiști în domeniul protecției sociale, au fost angajați 3 din cei 5 funcționari ai Biroului pentru relații cu veteranii. Inclusiv șeful Biroului – Dl Nicolae Gîrbu, veteran.

Prim-ministrul a solicitat colaboratorilor Biroului să elaboreze în termeni rapizi Planul de activitate, astfel încît suportul așteptat de veterani din partea acestei structuri guvernamentale să fie oferit cu maximă rapiditate și eficiență. Premierul a propus organizarea în următoarele 2 săptămîni a ședinței Consiliului Național al Veteranilor, pentru ca Biroul să poată prezenta o informație despre acțiunile realizate și planurile sale de activitate, dar și să sincronizeze acțiunile sale cu solicitările și așteptările asociațiilor de veterani, pe care le comunică în cadrul CNV. Prim-ministrul a cerut expres angajaților Biroului să-și desfășoare activitatea în strictă conformitate cu Regulamentul subdiviziunii, fără implicare în politică.

Conducerea Cancelariei de stat a informat despre parcursul de decizii ale Planului de acțiuni pentru următoarele 4 luni, dar urmează și definitivarea unor acțiuni pentru anul 2021.

Nicolae Gîrbu a vorbit despre necesitatea monitorizării cadrului legislativ care să sporească încrederea în acțiunile statului. “Ne propunem să asigurăm accesul veteranilor la facilitățile și prestațiile deja oferite de stat, dar și să venim cu noi propuneri menite să ușureze viația veteranilor. La fel, vom asigura un dialog cu toate organizațiile veteranilor cu APC și APL pentru identificarea operativă a cazurilor ce urmează a fi rezolvate”, a spus șeful Biroului pentru relații cu veteranii.


Biroul are menirea să asigure comunicarea eficientă dintre organizațiile obștești ale veteranilor și Guvern întru soluționarea problemelor cu care acestea se confruntă. În cadrul structurii activează 3 persoane, altele două urmează a fi selectate în urma unui concurs organizat de Cancelaria de stat.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

În care categorie de vulnerabilitate ați fost plasat după înregistrarea pe compensatii.gov.com?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав