X 
Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3989

Acțiunile ilegale ale lui Plahotniuc au dus la eșecul PDM de la anticipate, declarație

23 iul. 2021,, 10:14   Politică
4503 1

Liderul Partidului Democrat din Moldova, Pavel Filip, recunoaște că acțiunile ilegale ale lui Vladimir Plahotniuc au dus formațiunea politică la perzanie.

”Cei care astăzi tot zic că Filip a dus partidul la scorul la care este acuma, le răspund foarte clar! Nu Filip a dus partidul la scorul acesta, dar liderul partidului care a venit atunci cu 30 de deputați în Parlament și ulterior au fugit ca oportuniștii care și încotro fug în dependență de ofertele financiare. Iar astăzi, Partidul Democrat a plătit nota! Pentru scheme de corupție, pentru expulzarea profesorilor turci, pentru invalidarea alegerilor din Chișinău, pentru oameni condamnați și nevinovați, pentru businessuri preluate și tot așa mai departe. Lucrul ăsta trebuie să fie clar pentru toată lumea”, a declarat Filip în cadrul emisiunii ”Puterea a Patra”.

Totodată acesta spune că deși a încercat să transpună imaginea Guvernului condus de el pe imaginea PDM, totuși greșelile politice care au fost comise de către partid au cîntărit mai mult decît rezultatele prin actul de Guvernare.

”Ideea care am avut-o eu, împreună cu colegii mei de Guvern în vara lui 2019, noi am încercat cumva venind eu în fruntea partidului să transferăm imaginea Guvernului sau imaginea actului de guvernare pe imaginea Partidului Democrat. Lucrurile acestea nu s-au întîmplat pentru că greșelile politice care au fost comise de către partid au cîntărit mai mult decît rezultatele prin actul de Guvernare. Ăsta este un adevăr, eu nu am vorbit despre lucrul acesta pînă acuma, dar cîteodată obosesc și eu după aceste declarații și comentarii. Eram prim-ministru și am considerat că dincolo de toate ce se întîmpla să fac ceva bun pentru această țară și eu am condus Guvernul și duc responsabilitate de acțiunile Guvernului. Nimeni nu cunoaște despre discuțiile pe interior pe care le aveam, Eu de fiecare dată vorbind cu Bruxelles, cu Washington-ul, vorbind cu Strasbourg-ul eram în situația să răspund la întrebările: Ce este cu furtul miliardului? De ce nu se mișcă dosarul? De ce au fost invalidate alegerile în Chișinău? Și eu toate aceste probleme le aduceam la partid. Eu nu eram naiv, înțelegeam lucrurile care sînt, dar eu am văzut mulți eroi care trîntesc ușa și pleacă, dar eu am considerat că dacă pot să fac ceva pentru țară în acea perioadă am făcut ce am putut pentru această țară. Venind în fruntea partidului, eu așa am văzut lucrurile și așa eu cred că trebuie să se miște înainte un partid, nu susținut de ONG-uri, nu pe bani, nu pe instrumente administrative ș.a.m.d.”, a mai declarat Filip.

Reamintim că în urma alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie PDM a acumulat doar 1,81% din totalul de voturi exprimate.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?