Transnistria stiri: 1404
Preşedintele stiri: 4062

Acordurile între R. Moldova și România privind construcția a trei poduri peste Prut au fost semnate

9 mai. 2023,, 15:30   Politică
3488 0

Acordurile între Republica Moldova și România privind construcția a trei poduri peste Prut au fost semnate. Este vorba de podurile rutiere Leușeni – Albița, Cahul – Oancea și Sculeni – Sculeni. Documentele au fost semnate marți, 9 mai, de ministra Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Lilia Dabija, și secretarul de stat al Ministerului Transporturilor și Infrastructuri din România, Ionel Scrioșteanu.

Lucrările de reparație a celor 3 poduri transfrontaliere vor fi finanțate de Guvernul României pînă la finele anului 2027 și sînt parte a Strategiei naționale de dezvoltare „Moldova Europeană 2030”, transmite tv8.

România va finanța modernizarea și întreținerea podului propriu–zis, împreună cu infrastructura conexă de pe teritoriul său. Republica Moldova va finanța modernizarea și întreținerea infrastructurii conexe de pe teritoriul său”, este menționat în proiect.

Totodată, Acordul prevede cheltuieli pentru realizarea unei inspecții tehnice și a auditului financiar, care se vor desfășura o dată la 2 ani. Inspecția tehnică, în termen de 12 luni de la darea în folosință a obiectivului, va fi efectuată de către o Comisie tehnică mixtă formată din reprezentanții Autorităților Competente.

Cheltuielile organizatorice, de desfășurare a ședințelor vor fi suportate de către cele două părți contractante.


În vara anului trecut, au fost finalizate lucrările de consolidare a podului rutier de frontieră Giurgiulești (MD) – Galați (RO), cu o investiție de circa 8 mil. RON, asigurată în totalitate de Guvernul României.

9
0
0
0
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?