X 

Acordurile cu CSI care afectează moldovenii nu vor fi denunțate

6 iun. 12:52   Politică
3177 0

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a spus că Republica Moldova nu va denunța acele acorduri cu Comunitatea Statelor Independente care vor afecta cetățenii moldoveni care locuiesc pe teritoriul Comunității.

Precizarea a fost făcută, pe 6 iunie, în cadrul unei întrevederi cu diaspora din Italia, transmite newsmaker.md.

„Acolo unde o să vedem că denunțarea unui tratat poate crea un vid și pot apărea mai multe momente. Spre exemplu, pe noi ne interesează mai mult partea economică și cea umanitară. Dacă denunțarea uni tratat va afecta cumva situația cetățenilor noștri care locuiesc acolo (în spațiul CSI – n. r.) atunci noi o să fim atenți, nu o să-l denunțăm. Așa a procedat și Ucraina, așa a procedat și Georgia. Anumite tratate care afectează cetățenii noștri. Ai noștri acolo sau ai lor la noi, noi trebuie să le menținem. Sau dacă tratatul o să facă vid, nu în relația cu Rusia, dar cu alte țări din CSI, Azerbaidjan, Kazahastanul atunci noi va trebui să semnăm acorduri bilterale anume cu țările astea ți să reglementăm problemele, relațiile și atunci să spunem: „Mulțumesc, noi avem tratat bilateral, nu mai avem nevoie de acordul ăsta în cadrul CSI”, a declarat șeful legislativului de la Chișinău.

Precizăm că președintele Parlamentului Igor Grosu a anunțat pe 15 mai că a luat decizia a inițiat procedura de retragere a Republicii Moldova din Adunarea interparlamentară a Comunității Statelor Independente (CSI).

2
3
0
1
22

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?