Criza energetică stiri: 783
Preşedintele stiri: 3233
Puterea stiri: 7326
Obiectiv european stiri: 283

Acordul de împrumut dintre Moldova și Polonia în valoare de 20 de milioane de euro, ratificat

26 mai. 16:29   Politică
1396

Parlamentul a ratificat Acordul de împrumut dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Poloniei în valoare de 20 de milioane de euro.

Proiectul de lege respectiv a fost votat în două lecturi, în cadrul ședinței plenare de astăzi.

Resursele vor fi acordate de Polonia în scopul finanțării necesităților bugetului de stat, inclusiv pentru gestionarea fluxului de refugiați din Ucraina.

Creditul urmează a fi debursat într-o singură tranșă, în termen de pînă la trei luni de la data intrării în vigoare a acordului.

Și rambursarea se va efectua într-o singură tranșă, maturitatea creditului fiind de 20 de ani. Rata dobînzii constituie 0,01% anual și va fi plătită peste 20 de ani.


Acordul de împrumut între Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Republicii Polone a fost semnat pe 8 aprilie 2022, la Varșovia, de către șefii celor două guverne.

Deputatul Vasile Grădinaru a menționat că acest acord este o reușită a Guvernului Gavrilița, ținînd cont de condițiile avantajoase ale acestuia – valoarea, maturitatea și rata dobînzii.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав