X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Accesul produselor moldovenești pe piața niponă, discutat de Gavrilița cu oficiali japonezi

27 sep. 2022,, 13:11   Politică
2156 0

Natalia Gavrilița s-a întîlnit astăzi, la Tokyo, cu președintele Organizației Japoneze pentru Comerț Exterior (JETRO), Nabuhiko Sasaki.

Părțile au abordat subiecte ce țin de evoluția relațiilor economice dintre cele două state și au analizat oportunitățile de extindere a activităților comerciale, subliniind importanța investițiilor strategice pentru creșterea economiei și crearea locurilor de muncă bine plătite.

În discuții, șefa Executivului a apreciat asistența oferită țării noastre din partea Guvernului Japonez, exprimînd deschiderea autorităților de la Chișinău de a extinde cooperarea în domeniul investițional, în vederea modernizării țării noastre și dezvoltării unei economii de piață bazate pe valori comune, precum concurența liberă.

De asemenea, oficialii au vorbit despre facilitarea importurilor de produse moldovenești pe piața niponă și posibilitatea acordării Republicii Moldova a unui regim preferențial la importul produselor agro-alimentare cu potențial înalt pe piața niponă, în mod special a vinurilor.

La rîndul său, Nabuhiko Sasaki a reiterat că JETRO este deschisă să ajute Republica Moldova în realizarea obiectivului de creștere a numărului de investitori, menționînd, în același timp că oficiul JETRO din România este gata să susțină viziunea Guvernului de la Chișinău și acțiunile întreprinse pentru dezvoltarea și atragerea investițiilor străine.


Părțile au discutat și despre criza energetică, care are un impact puternic la nivel global – prețul la energie a atestat o creștere și în Japonia. În acest sens, a fost apreciat efortul Republicii Moldova de a diversifica resursele energetice, așa cum o face și partea niponă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?