X 
Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 505
Preşedintele stiri: 3993

Accesul mașinilor cu numere transnistrene în Ucraina: Alexandru Slusari critică decizia

30 aug. 2021,, 09:15   Politică
3709 17

Alexandru Slusari a criticat decizia de prelungire a termenului de acces al șoferilor din stînga Nistrului cu numere transnistrene în Ucraina.

„Vreau să înțeleg cine a luat asemenea decizie. Nu am auzit să fie discutat subiectul în cadrul Guvernului”, scrie fostul vicepreședinte al parlamentului.

Cu stupoare am aflat știrea precum că șoferii din stînga Nistrului vor putea circula în Ucraina cu numere transnistrene pînă pe 10 ianuarie 2022. Ucraina a amînat termenul, în urma unei solicitări a Ambasadei Moldovei în Ucraina în adresa ministerului de Externe de la Kiev.

Vreau să înțeleg cine a luat asemenea decizie. Nu am auzit să fie discutat subiectul în cadrul Guvernului. De ce aflăm informația atît de importantă de la serviciul vamal Odesa?

Sînt curios să cunosc motivele acestei amînări, dacă informația este veridică. Ar fi a treia prelungirea termenului introducerii în Transnistria plăcuțelor de înmatriculare neutre (nici măcar nu plăcuțelor moldovenești).


Cît se poate de cedat unilateral? Guvernările precedente au transformat rezolvarea conflictului transnistrean în strada cu circulația într-o direcție. Spre Tiraspol. Ei, acolo erau interese oligarhice obscure comune și dependența puternică a unor politicieni corupți de Moscova. Acum de ce guvernarea merge cu aceeași paradigmă nocivă pentru Republica Moldova?”, a publicat Alexandru Slusari pe pagina sa de Facebook.

Obligativitatea pentru șoferii din stînga Nistrului de a circula în Ucraina cu numere neutre a fost amînată pe 10 ianuarie 2022. Ucraina a prelungit termenul, în urma unei solicitări a Ambasadei Moldovei în Ucraina în adresa ministerului de Externe de la Kiev.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?