X 
Transnistria stiri: 1421
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3992

Absențele deputaților moldoveni, luate la ochi de societatea civilă

2 iun. 2023,, 12:13   Politică
2179 0

Asociația Promo-LEX cere publicarea informațiilor despre absențele deputaților și sancțiunile aplicate acestora.

Potrivit Asociației, informațiile despre absențele motivate și nemotivate ale deputaților de la ședințele plenare sau cele ale comisiilor permanente din care fac parte, precum și măsurile de sancționare pecuniare dispuse în privința acestora trebuie să fie publice, pentru asigurarea transparenței activității deputaților.

În ultimele 6 luni, 11 deputați au fost sancționați pentru absențe nemotivate fiindu-le reținute o parte din salariu și indemnizații lunare, se arată într-un răspuns al Secretariatului Parlamentului oferit Promo-LEX.

În martie s-a dispus suspendarea achitării drepturilor salariale, indemnizațiilor și compensațiilor deputaților fracțiunii Partidului Politic Șor (PPȘ) pînă la reluarea participării acestora la ședințele plenare/comisiilor permanente din care fac parte.

Promo-LEX mai atrage atenția că la solicitarea sa de prezentare a cererilor de motivare a absențelor, răspunsul Secretariatului Parlamentului a fost că această informație face parte din categoria celor oficiale cu accesibilitate limitată.


"Salutăm sancționarea deputaților, conform normelor legale, întrucît considerăm că măsurile pecuniare sînt menite să descurajeze absențele nemotivate și să responsabilizeze aleșii poporului", menționează experții Promo-LEX.

6
1
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?