COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

A tras foloase pentru familie din contul statului. Ce riscă o primăriță din Criuleni

A tras foloase pentru familie din contul statului. Ce riscă o primăriță din Criuleni

Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a emis act de constatare în privința unui primar din raionul Criuleni care ar fi încălcat regimul juridic al conflictelor de interese prin încheierea unor contracte cu membrii familiei sale.

În 2016, primărița, aflîndu-se în exercitarea funcție, ar fi încheiat cu soțul mai multe contracte care vizau folosința unui automobil, aflat în proprietatea soțului acesteia.

Inspectorul de integritate a constatat că, deși automobilul era folosit cu titlu gratuit, din contul primăriei au fost utilizate mijloace financiare pentru întreținerea și efectuarea reparației acestuia. În acest scop, în perioada 2016-2019 - au fost emise un șir de ordine de plată de către Primărie, a căror valoare estimativă oscilau între 150 lei și 10 mii lei, sume care au fost cheltuite pentru reparația automobilului, procurarea combustibilului, plata asigurărilor și achitarea taxelor de folosire a drumurilor.


Suplimentar, în aprilie 2016, primărița ar fi admis un conflict de interese și cu fiul ei, cu care ar fi semnat un contract pentru achiziționarea unor servicii.

Astfel, primărița este acuzată că a încălcat regimul juridic al conflictelor de interese.

Inspectorul de integritate va sesiza autoritatea competentă pentru demiterea primarului din funcție.

Primarul riscă să nu mai dețină o funcție publică sau de demnitate publică și mandatul de primar, pentru o perioadă de 3 ani.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load