Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

A fost publicat programul Guvernului Recean (DOC)

16 feb. 2023,, 08:15   Politică
2135 2

Programul de activitate al Guvernului Recean, care va cere astăzi în Parlament vot de încredere, a fost publicat pe site-ul Parlamentului. Acesta se numește Moldova prosperă, sigură, europeană și are 19 pagini.

„Ne dorim o țară cu cetățeni prosperi, cu instituții puternice și transparente, cu mediu de afaceri competitiv, pentru care relația cu statul e un accelerator și nu o serie de obstacole. Vrem să trăim într-o lume sigură, în care tratatele internaționale sînt respectate, în care problemele dintre țări se rezolvă prin dialog, în care există respect față de statele mici. Vrem să fim membri deplini ai Uniunii Europene. Acest program desfășoară pașii pe care îi vom întreprinde pentru a realiza această viziune”, se spune în primul capitol, care vorbește despre viziunea guvernului.

„Vom relansa economia, afectată de crizele regionale și globale. Nu ne putem permite să ne mișcăm cu pași mărunți, trebuie să ne deschidem spre inovație, diversificarea investițiilor și integrarea competitivă în economia globală. Riscurile pentru securitatea din regiune sînt mari, cu consecințe grave pentru Republica Moldova. Țara noastră este ținta unor amenințări și tentative de destabilizare fară precedent. Guvernul va prioritiza ordinea publică și siguranța cetățenilor, păstrarea stabilității și a unității țării. Ne aflăm într-un un moment crucial. Deciziile pe care le luăm acum vor influența viitorul nostru și al copiilor noștri. Avem oportunitatea și obligația să facem saltul în lumea civilizată, să devenim parte a familiei europene — o uniune a păcii și a prosperității”, se mai spune în program.

0
0
0
0
11

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?