Criza energetică stiri: 783
Preşedintele stiri: 3233
Puterea stiri: 7326
Obiectiv european stiri: 283

A fost modificat documentul strategic în domeniul prevenirii și combaterii spălării banilor și finanțării terorismului

26 mai. 15:51   Politică
1598

Legislativul a adoptat, astăzi, modificări la Hotărîrea Parlamentului pentru aprobarea Strategiei naționale de prevenire și combatere a spălării banilor și finanțării terorismului pentru anii 2020-2025 și a Planului de acțiuni pentru implementarea strategiei.

Conform documentului, se modifică termenii de executare a unor prevederi ale strategiei, ca urmare a extinderii perioadei de implementare.

De asemenea, a fost redactat planul de acțiuni al strategiei în vederea indicării exprese a autorităților responsabile de realizarea acțiunilor.

Urmare a aprobării Raportului de evaluare națională a riscurilor în domeniul prevenirii și combaterii spălării banilor și finanțării terorismului, planul de acțiunii pentru implementarea strategiei a fost completat cu unele măsuri în scopul minimizării riscurilor identificate.

O altă prevedere se referă la completarea strategiei cu recomandările formulate de experți în procesul de evaluare a Republicii Moldova de către Forumul Global al Rețelei Anticorupție pentru Europa de Est și Asia Centrală (OECD).


Totodată, Hotărîrea Parlamentului pentru aprobarea Strategiei naționale de prevenire și combatere a spălării banilor și finanțării terorismului pentru anii 2020-2025 a fost completată cu o nouă anexă. Aceasta include lista indicatorilor care vor fi utilizați la stabilirea eficienței sistemului național de prevenire și combatere a spălării banilor și finanțării terorismului.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав