X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

A fost intentat un dosar penal pentru tentativa de „cumpărare” a unui deputat

25 mai. 2020,, 14:30   Politică
2578 1

Procuratura Generală confirmă că există cel puțin o cauză penală pentru tentativă de corupere a unui deputat.

Informația a fost oferită la solicitarea TV8, după ce președintele Igor Dodon a declarat că mai mulți deputați socialiști au primit oferte de 400-500 de mii de euro pentru a trece la Partidul Șor sau la grupul parlamentar Pro Moldova și au făcut denunțuri la Procuratură.

Deputatul a depus un denunț la Centrul Național Anticorupție săptămîna trecută și a fost inițiată o cauză penală, a precizat serviciul de presă al Procuraturii Generale.

Nu au fost dezvăluite alte detalii, cine este deputatul care s-a plîns la CNA, ce fapte a invocat și cine ar fi persoanele care au încercat să-l corupă.

Pe de altă parte, CNA confirmă ca sînt mai multe denunțuri de la deputați pe subiectul tentativei de corupere, dar evită să spună dacă sînt mai multe dosare penale sau plîngerile sînt examinate în cadrul unei singure cauze penale.


„Toate sînt în proces de examinare și investigare. Deocamdată nu putem oferi detalii, deoarece procesul este la etapa preliminară a urmăririi”, a precizat serviciul de presă al CNA.

În ultima perioadă, 14 deputați au plecat din Partidul Democrat și liderii PDM au declarat de nenumărate ori că aceștia au fost plătiți să adere la alte fracțiuni, pentru a desființa majoritatea parlamentară PSRM-PDM și a demite Guvernul Chicu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?