Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

A fost dezvăluit numele celei de-a patra persoane cu dublă identitate

7 feb. 2020,, 12:21   Politică
5035 0

Fostul premier al R. Moldova Chiril Gaburici ar fi a patra persoană care și-a schimbat datele în actele de identitate. Dezvăluirea a fost făcută de deputatul Chiril Moțpan, fost președinte al Comisiei securitate a Parlamentului.

Chiril Gaburici și-a schimbat doar patronimicul. Actele au fost modificate din Gaburici Chiril Vasile în Gaburici Chiril Valeriu. Potrivit deputatului, Chiril Gaburici și-a schimbat actele în 2015, după ce fusese anunțat în căutare de autoritățile Federației Ruse. Gaburici avea dosar penal în Rusia pentru trecerea ilegală a frontierei şi folosirea actelor false.

Contactat de TV8, Chiril Gaburici a negat că și-a schimbat actele.

Chiril Moțpan a prezentat și copii ale actelor de identitate cu identitate nouă perfectate de Vladimir Plahotniuc pe numele Novak Vladislav Vladimir și pe numele Reznic Alexandr Mihail, care ar fi fost luat de milionarul din anturajul lui Plahotniuc, Vaja Jhashi.

„Faceți dvs o comparație și vedeți dacă această poză aparține sau nu omului de afaceri”, i-a îndemnat Moțpan pe jurnaliști.


Ieri șeful statului Igor Dodon a confirmat că a primit date de la Serviciul de Informații și Securitate că omul de afaceri și-a luat o altă identitate, iar anterior se știa deja despre Vladimir Plahotniuc și Serghei Iaralov, care și-a luat numele Serghei Haikin.

Deputatul a mai dezvăluit că, la perfectarea actelor pe o nouă identitate, Plahotniuc și Iaralov au prezentat Agenției Servicii Publice adeverințele de naștere cu numele reale. În procesul de tipărire a noilor acte ar fi fost implicate două persoane din Departamentul producere al ASP.

Deputatul a mai spus că Vladimir Plahotniuc ar fi fost ajutat să fugă din R. Moldova prin regiunea transnistreană de către Victor Gușan, patronul rețelei „Sheriff”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?