X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

A fost creată o sursă alternativă de informații despre activitatea Parlamentului

5 iun. 2023,, 16:30   Politică
3543 1

Asociația Promo-LEX a lansat platforma 101.promolex.md – o sursă alternativă de informații despre activitatea Parlamentului Republicii Moldova, transmite Noi.md.

Potrivit ONG-ului, scopul platformei este de a spori transparența și vizibilitatea forului legislativ suprem, de a responsabiliza instituția, dar și deputații, precum și de a facilita interacțiunea dintre aceștia și societate.

Platforma a fost creată de Promo-LEX în cadrul activității de monitorizare a Parlamentului și cuprinde toate informațiile disponibile despre activitatea actualei legislaturi și a fiecărui deputat în parte.

Considerăm că un Legislativ democratic trebuie să fie unul transparent, să asigure publicului larg acces facil la toate informațiile despre activitatea sa, să interacționeze cu societatea și să implice cetățenii în procesele legislative, anunță Promo-LEX.

Accesînd compartimentul „Deputați” găsiți date actualizate despre fiecare ales al poporului, inclusiv CV-ul, date de contact, linkuri către social media. La fel, sînt prezentate în cazul fiecărui deputat inițiativele pe care le-a propus, modul în care votează, prezența la ședințele plenare și toate declarațiile de avere și interese personale depuse din momentul validării mandatului.


Compartimentul „Activitate legislativă” cuprinde informații detaliate despre inițiativele înregistrate în Parlament, inclusiv autorii acestora, domeniile la care se referă și statutul lor, adică la ce etapă de examinare sînt.

Pe platformă 101.promolex.md puteți viziona live ședințele plenare sau căuta, după dată, ședința care vă interesează.

3
3
0
0
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?