Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

A fost aprobată Strategia pentru asigurarea independenței în sectorul justiției: Ce prevede

26 noi. 2020,, 15:09   Politică
5760 2

Strategia pentru asigurarea independenței și integrității în sectorul justiției pentru anii 2021-2024 și Planul de acțiuni pentru implementare au fost aprobate de Parlament, în ședința plenară de astăzi.

După mai multe ore de dezbateri, proiectul Strategiei a fost aprobat cu voturile a 49 de deputați din cei 87 prezenți în sală.

Strategia are drept scop îmbunătățirea sectorului justiției, prin crearea premiselor pentru un sector al justiției independent, imparțial, responsabil și eficient.

Documentul de politici conține trei direcții strategice de intervenție: independența, responsabilitatea și integritatea actorilor din sectorul justiției; accesul la justiție și calitatea actului de justiție; administrarea eficientă și modernă a sectorului justiției.

”Noul document de politici va oferi o viziune clară în privința proceselor în sectorul justiției care urmează a fi demarate în următoarea perioadă de 4 ani (2021 – 2024). În același timp, avînd în vedere reformele realizate pînă în prezent, noua strategie va constitui o continuare firească a activităților demarate, motiv pentru care se intenționează distanțarea de la conceptul de reformare și concentrarea pe aspectele de dezvoltare, după caz de consolidare sau valorificare a potențialului sectorului justiției”, se menționează în nota informativă a proiectului.


Sursele financiare necesare pentru implementarea strategiei vor fi acoperite din bugetul de stat, mijloacele financiare ale organizațiilor internaționale și suportul oferit de partenerii de dezvoltare.

Documentul a fost elaborat de Ministerul Justiției cu suportul partenerilor de dezvoltare și tuturor actorilor din sectorul justiției.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?