Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

A apelat sau nu Furculiță la Voicu pentru a-l scăpa de pedeapsă pe nepotul său?

19 noi. 2020,, 16:51   Politică
13222 1

Deputații Platformei DA și cei din PAS au înaintat astăzi o moțiune simplă împotriva ministrului de Interne, Pavel Voicu. Ei au invocat cazurile în care patru bărbați au fost răpiți de miliția transnistreană și l-au acuzat pe Voicu de faptul că nu poate asigura securitatea cetățenilor și a propriilor angajați.

Deputații i-au mai cerut lui Voicu să prezinte explicații cu privire la înregistrările apărute recente în spațiul public, conform cărora Voicu s-ar implicat în mușamalizarea unui dosar al unui șofer care a urcat la volan în stare de ebrietate, fiind vorba, potrivit NordNews, de nepotul lui Corneliu Furculiță.

Astăzi deputatul Corneliu Furculiță a recunoscut că și-a consultat nepotul, dar a negat că ar fi apelat la Voicu după ajutor, scrie protv.md.

„Va aduc aminte că asta a fost în perioada 2017, cine era atunci la guvernare și ce regim era noi ținem minte. Eram deputat și un băiat, o rudă de-a mea a fost reținută, care eventual, a fost inițial, tratată puțin in afară legii, din dorința de a-l proteja și de a vedea că este totul... eu tînărului i-am oferit consultanță, pentru că să fiu sigur că se desfășoară un proces corect conform legii, fiindcă atunci era anul 2016-2017 cînd am fost interceptat ilegal”, a declarat Furculiță.

Pavel Voicu nu a răspuns la telefon pentru un comentariu. Moțiunea urmează să e examinată de Comisia Juridică, iar mai apoi ar putea inclusă pe agenda uneia dintre următoarele ședințe ale Parlamentului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?