X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

A 7-a încercare de a vota Comitetul Executiv al Găgăuziei

12 sep. 2023,, 14:30   Politică
2911 0

Miercuri, la Comrat urmează să aibă loc o nouă ședință a Adunării Populare, în încercarea de a vota din a șaptea oară Comitetul Executiv propus de Evghenia Guțul.

Conform Nokta, de această dată toți cei 9 candidați au promovat proba la limba găgăuză, obligatorie pentru a fi numiți în funcții.

Întrunirea Adunării Populare va începe la ora 16:00. Conform proiectului ordinii de zi, pe lîngă votarea Comitetului Executiv al regiunii, mai urmează să fie numiți funcționari la Comrat, Vulcănești și Ceadîr Lunga.

Anterior, aleșii locali au avut șase ședințe la care, din diverse motive, nu au aprobat lista candidaților înaintați de Evghenia Guțul. Printre justificările despre care s-a vorbit era faptul că aceștia nu cunosc limba găgăuză, sînt apropiați de Partidul Șor, dar și faptul că lista ar fi fost întocmită cu greșeli.

Ultima ședință a Adunării Populare, desfășurată pe 7 septembrie la Comrat, a fost închisă pentru că Evghenia Guțul a prezentat lista actualizată a membrilor Comitetului Executiv seara, iar dimineața era stabilită întrunirea. Așadar, echipa ei nu a reușit să fie evaluată de comisiile de profil.

2
0
1
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?