COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

8 judecători propuși de CSM, numiți în funcție prin decret prezidențial

8 judecători propuși de CSM, numiți în funcție prin decret prezidențial

Opt judecători au fost numiți astăzi în funcție pînă la atingerea plafonului de vîrstă, prin decretul președintelui Igor Dodon. Candidaturile magistraților au fost înaintate șefului statului de către Consiliul Superior al Magistraturii.

Șeful statului a avut, astăzi, o întrevedere cu cei 8 candidați la fotoliul de judecător, propuși de către CSM pentru a fi numiți în funcție pînă la atingerea plafonului de vârstă, transmite unimedia.info.

„În urma examinării dosarelor prin prisma rigorilor prevăzute de Legea cu privire la statutul judecătorului, precum și a spiritului reformei în sectorul justiției, opt judecători au fost numiți în funcție. Este vorba despre Arhip Alexandru, Chironeț Ioana, Niculcea Andrei, Pascari Roman, Secrieru Iraida, Stratan Sergiu, Talmaci Iana și Turculeț Leonid”, a menționat Igor Dodon.


„În contextul realității dificile cu care se confruntă justiția din statul nostru, mi-am exprimat încrederea că persoanele numite vor contribui la restabilirea calității actului justiției și încrederii societății în sistemul judecătoresc. Este absolut important ca mult-așteptata reformă să se producă anume în momentul numirii noilor judecători, care să contribuie la sporirea prestigiului justiției, în conformitate cu cele mai înalte standarde”, a mai adăugat șeful statului.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load