Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

40 de proiecte de legi, adoptate de Parlament în luna februarie

6 mar. 2023,, 19:31   Politică
2114 0

Pe parcursul lunii februarie, în plenul Parlamentului au fost votate 40 de inițiative legislative. În aceeași perioadă, 32 de proiecte au intrat în procedură legislativă, relatează Noi.md

Potrivit Direcției comunicare și relații publice a Parlamentului, 30 de acte au fost votate în a doua lectură - 20 de legi și zece hotărîri. De asemenea, în prima lectură, au fost adoptate zece inițiative legislative.

Conform sursei citate, tot în ultima lună, comisiile parlamentare permanente s-au reunit în 31 de ședințe. Astfel, membrii Comisiei juridice, numiri și imunități s-au întrunit în patru ședințe și au aprobat zece rapoarte și corapoarte. Iar la ședințele Comisiei economie, buget și finanțe au fost votate opt rapoarte, un coraport și cinci avize. În aceeași perioadă, membrii Comisiei politică externă și integrare europeană s-au întrunit în trei ședințe, aprobînd patru rapoarte, cinci corapoarte și un aviz.

Sesiunea de primăvară 2023 a Parlamentului de legislatura a XI-a a început la 1 februarie. Pe parcursul lunii deputații s-au convocat în două ședințe plenare.

1
0
0
0
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?