X 
Transnistria stiri: 1354
Eurovision stiri: 497

30% din lista electorală a PSRM va fi alcătuită din reprezentanții minorităților naționale

11 dec. 2018,, 15:40   Politică
2662 6

Comitetul Executiv și Consiliul Republican al PSRM au revizuit criteriile de întocmire a listei electorale a PSRM pentru alegerile parlamentare, notează Noi.md.

Criteriul de bază va consta în reprezentarea tuturor păturilor sociale și a grupurilor naționale din țară. Conform acestui criteriu, nu mai puțin de 30% din lista electorală a PSRM va fi alcătuită din reprezentanții minorităților naționale.

„Noi vom obține ca toate etniile din Moldova să fie reprezentate la maximum în Parlament, în conformitate cu numărul real al acestora în structura populației din Moldova”, se arată în declarația formațiunii.

De asemenea, 40% din lista electorală a PSRM va fi rezervată pentru femei.

„Este simbolic faptul că, în fruntea celui mai mare partid din Moldova, Partidul Socialiștilor, se află o femeie - Zinaida Greceanîi, care, fiind singura femeie - prim-ministru a Republicii Moldova, a condus cel mai de succes guvern din istoria țării noastre. sîntem convinși că femeile pot și trebuie să obțină o reprezentare demnă în Parlamentul țării noastre”, se mai arată în declarație.


Partidul mai anunță că vor fi promovați și candidații tineri, aceștia urmînd a fi incluși în poziție cheie în lista electorală.

Pînă la 25 decembrie, lista electorală a PSRM va fi prezentată spre examinare și aprobare Consiliului Republican.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?