Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

30 de ani de la stabilirea relațiilor moldo-belgiene. Ce obiective se regăsesc pe agenda bilaterală

31 ian. 2022,, 15:45   Politică
2014 0

Secretarul de stat Veaceslav Dobîndă a întreprins o vizită de lucru la Bruxelles, cu ocazia desfășurării consultărilor politice bilaterale între ministerele de externe ale Republicii Moldova și Regatului Belgiei.

Evenimentul are loc în contextul aniversării de 30 de ani de la stabilirea relațiilor bilaterale moldo-belgiene, marcate la 11 martie 2022.

Secretarul de Stat Veaceslav Dobîndă și Jeroen Cooreman, șeful delegației belgiene, au examinat stadiul actual al relațiilor moldo-belgiene în plan bilateral și multilateral, convenind acțiuni comune, care în perspectivă să asigure aprofundarea și diversificarea cooperării între țările noastre.

„Am stabilit necesitatea realizării unei agende a vizitelor reciproce, care să consolideze dialogul politic bilateral, cooperarea comercial-economică și sectorială. De asemenea, am desfășurat un schimb de opinii privind procesul de integrare europeană, inclusiv perspectivele de reducere a taxelor pentru roaming între UE și statele membre ale Parteneriatului Estic și de aderare a partenerilor interesați la Zona unică de plăți în euro (SEPA)” – a menționat secretarul de stat Veaceslav Dobîndă.

Programul vizitei a inclus și întrevederile cu Skander Nasra, consilierul diplomatic al premierului belgian, Claire Tillekaerts, șeful executiv al oficiului Agenției guvernamentale pentru Investiții și Comerț a Flandrei și Pascale Delcomminette, directorul general al Agenției Valone pentru promovarea exporturilor și investițiilor (AWEX).

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?